De opdracht betreft een nieuw te bouwen woonhuis, zoveel mogelijk energie neutraal. Het huis komt op een kavel in een woonwijk.

De woning wordt energie neutraal. Dit wordt onder andere bereikt door de toepassing van PV panelen, een lucht warmtepomp in combinatie met vloerverwarming, Co2 gestuurde ventilatie en de toepassing van een groen dak op de aanbouw. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van grote luifels aan de zon zijde om de zon in de zomer op een duurzame wijze buiten te kunnen houden.

perspectief

perspectief

De woning heeft een compacte vorm, waarbij de garage in het volume is verwerkt. De woonkamer op de begane grond is vormgegeven middels een aanbouw, voorzien van een groen dak.

De woning is voornamelijk opgetrokken uit verticale houten donkere delen, met diep liggende houten kozijnen. De garage en aanbouw zijn uitgevoerd in prefab beton.

plattegronden

plattegronden

Het dak is schuin gelegd in de richting van het zuiden, om zo te zorgen voor een optimale opbrengt van de PV panelen. Op een anders georiënteerde locatie kan dit dak eenvoudig worden gedraaid, zodat de zon altijd optimaal kan worden benut. Overal Energie Neutraal!

van alle kanten

van alle kanten