Op de locatie heeft in het verleden een kleine horecaruimte gezeten. Met dit nieuwe plan breiden we de horecaruimte aan de achterzijde uit en wordt er een nieuwe keuken in de horecaruimte geplaatst. 

De uitbreiding van de horecaruimte is een zogenaamde halve uitbreiding, met een glazen gevel. Hierdoor blijft de historische achtergevel vanaf de straatzijde zoveel mogelijk zichtbaar en leesbaar. Het dak van de uitbreiding loopt met een knik af naar de straat, en wordt voorzien van een sedum dak. Met deze buiging krijgt de uitbreiding een vriendelijke aanblik vanaf de rode torenstraat. Om de zon te weren is een flinke overstek ontworpen. De binnentuin zal worden gebruikt als een verstilde binnentuin, waar naast een containeropslag verder geen horeca-activiteiten zullen plaatsvinden. 

Met deze opzet komen we tegemoet aan de historische waarden van het pand en ontstaat tegelijk de gewenste horecaruimte welke weer vele jaren gebruikt kan worden. 

Steven Schinkel, architect Zutphen