Dit project behelst in totaal 32 woningen in het Hofkwartier, langs de Zuiderval te Enschede. De woningen zijn gegroepeerd in twee opeenvolgende blokken. De bedoeling is in de toekomst een derde blok te realiseren.

05 enschede zuiderval afbeelding10

De blokken hebben allemaal een plint van rood metselwerk en een terugliggende opbouw met buitenruimten in wit metselwerk. Deze buitenruimten hebben allemaal een witte houten pergola. De woningen aan de koppen van het blok zijn bijzonder en zijn helemaal opgetrokken in rood metselwerk. Binnen de blokken verspringen de woningen qua hoogte – 3 en 4 lagen -, de kopwoningen zijn altijd 4-laags.

05 enschede zuiderval afbeelding 7

De individuele expressie van de woningen is gewaarborgd door iedere woning een eigen betonnen boog te geven. Deze boog is uitgevoerd in rood beton. Ook zijn bijzondere details toegepast in het metselwerk op de scheiding tussen de woningen, zoals geklampte, terugliggende en uitstekende stenen.

05 enschede zuiderval afbeelding 4

In totaal zijn vier verschillende woningtypen toegepast; woon/werkwoningen, eengezinswoningen, beneden- en bovenwoningen.

05 enschede zuiderval afbeelding 8

05 enschede zuiderval afbeelding 6

05 enschede zuiderval afbeelding 3